تغذیه صحیح |
تغذیه
درست در عمل کاریست دشوار. این سختی بیشتر مربوط به کنارگذاشتن عادتهای
کهن و سالهای سال شیوه تغذیه نادرست است. اما تغذیه سالم حتما به معنای صرف
نظرکردن ازخوردنیهای دوست داشتنی و لذیذ نیست. اصل مطلب رعایت حد و مرز
در خوراک است. این مقاله دربرگیرنده ده دستور در جهت چگونگی تغذیه درست
میباشد. متنوع بخوریم! متنوع و به اندازه خورده و به تناسب در ترکیب مواد غذایی بایکدیگر توجه کنیم. در روز چندین بار غلات و به اندازه کافی سیب زمینی بخوریم! نان- ماکارونی-برنج- غلات و سیب زمینی منبع ویتامینها و مواد معدنی و fiber هستند و درعین حال کم چربی میباشند. درمورد سبزیجات و میوه- اصل پنج بار در روز را فراموش نکنیم! مصرف
پنج بار میوه و سبزیجات در روز ایدهال است. بهتر است که این محصولات -
تازه مصرف شده و یا در صورت امکان خیلی کم وکوتاه پخته شده باشند. یک بار
از این پنج بار، آب میوه مصرف کنیم. روزانه به اندازه کافی- لبنیات و حداقل یکبار در هفته ماهی بخوریم.گوشت و تخم مرغ هم به اندازه مصرف کنیم! لبنیات
و ماهی مواد غذایی زیادی مثل کلسیم در بردارند. ماهی منبع ید و selenium و
omega 3 میباشد. گوشت بهخاطر درصد زیاد آهن و ویتامین های B1 - B6 و B12
اهمیت دارد. مصرف 300 تا 600 گرم گوشت درهفته معمولا کافیست. در صورت مصرف
گوشت و لبنیات - نوع کم چربی آن پیشنهاد میشود. چربی - کم مصرف کنیم و از مواد پرچربی صرف نظر کنیم! مصرف
زیاد چربی باعث چاقی شده و می تواند ناراحتیهای قلبی و سرطان را به دنبال
داشته باشد. 70 تا 90 گرم چربی در روز - آنهم در صورت امکان روغن ویا چربی
های گیاهی کافی خواهدبود. فراموش نکنیم که مقدار زیادی چربی نامرئی در
محصولات گوشتی-مثل سوسیس و کالباس- و شیرینی ها و شکلات ها و محصولات
لبنیاتی وجود دارد... |
آب هندوانه، آب پرتقال یا شیرموز! کدام شان نشاط آور است؟
آب هندوانه !!!
آب این میوه که ضد سرطان هم هست، می تواند انرژی شما را بیشتر کند و غصه هایتان را از یادتان ببرد. محققان می گویند این میوه، نشاط آور است و می تواند اثرات گرمازدگی را هم از بدنتان بیرون کند. در هر 100 گرم هندوانه، 12 کیلو کالری وجود دارد و از آنجا که قند زیادی در خود دارد و ادرار آور هم است، بهتر است در مصرفش افراط نکنیم. البته این میوه می تواند عضو همیشگی یخچال شما باشد زیرا سرشار از کلسیم و پتاسیم، فسفر، منیزیم، آهن، روی، نیکل، فلور است و می تواند علاوه بر شادکردن شما فواید زیادی را هم به جسمتان برساند؛ اما از آنجا که این میوه صفرا را بسیار تحریک می کند نباید در یک وعده مقدار زیادی از آن را نوش جان کنید.
گیلاس خرمالو یا توت فرنگی!!کدامشان را هر چقدر بخورید چاق نمی شوید؟
توت فرنگی!!شاید بخواهید این میوه را به دلیل اشتها اور بودن کنار بگذارید؛اما خیالتان راحت باشد. حتی اگر رژیم لاغری دارید، می توانید هر قدر از این میوه که میل دارید مصرف کنید.
توت فرنگی شما را خوش اشتها می کند اماضد چاقی است.به گفته محققان بیش از 300 ماده موثر و مفید برای تندرستی تاکنون در توت فرنگی شناسایی شده است و این میوه چند برابر لیمو ترش و پرتقال ویتامین cدارد.
توت فرنگی سطح مخاط گوارش را پاک و تب بر و ضد اسهال،التیام دهنده زخم ها،جمع کننده ی پوست است و سوخت و ساز را تنظیم می کند.
ویتامین A، B، C، D، E و... را میشناسید. بارها و بارها در مورد آنها
شنیدهاید و میدانید که بدن ما با آنها نیاز دارد. هر مادهی غذایی که
خداوند آفریده حاوی ویتامینهایی است که برای سلامت بدن ما لازم و ضروری
است.
پس ویتامینها اطراف ما وجود دارد مهم این است که ما یاد بگیریم درست از
آنها استفاده کنیم. لازم است که به طور مدام به اصطلاح باک مان را پر
کنیم. از شما دعوت میکنیم همراه ما با چگونگی تأمین ویتامینهای مورد نیاز
بدن آشنا شوید.
اگر راست دست هستید با دست چپ غذا بخورید
امارها نشان می دهد بیش از 38درصد افرادی که چاق هستند و برای کنترل وزن خود رژیم های سختی می گیرند،پس از دو سال کمتر از 5درصد از وزن کلی بدن خود را می توانند کاهش دهند.
به گزارش سایت only health،در مقاله جدید چند شیوه مطمئن برای کم خوری و در نهایت مقابله با چاقی ارائه شده که به گفته می تواند از روش های قبلی موثرتر باشد.
این راهکار ها عبارت اند از:
از کاسه یا بشقاب کوچکتر برای غذا خوردن استفاده کنید اگر تصور می کنید این روش ما در مطالعات اخیر خلاف تصور شما را ثابت کرده ایم.متخصصان دانشگاه کورنل در آزمایشی در ازمایشی روی گروهی از افراد که در ظروفی با اندازه های مختلف غذا می خوردند،متوجه شدند وقتی ظرف غذا کوچک تر باشد مقدار غذایی که فرد می خورد کمتر است.
از قاشق یا چنگال بزرگتر استفاده کنید.شاید این کار در ظاهر غیر منطقی بنظر برسد ،اما نتایج ازمایش ها ثابت کرده است، هر چه قاشق و چنگال غذاخوری بزرگتر باشد،مغز فریب می خورد و مقدار کمتری غذا طلب می کند.
غذاهای سالم را در بالای فهرست تغذیه ای و در طبقات بالای یخچال قرار دهید.مطالعات روان شناختی نشان داده است ،انسان ها اولین چیزی که به چشمشان می خورد انتخاب می کنند.بنابر این همیشه خوردنی های سالم و مغذی را در دسترس ترین مکان بگذارید.
اگر راست دست هستید با دست چپ و اگر چپ دست هستید با دست راست غذا بخورید.بررسی ها نشان داده است غذا خوردن با دستی که بیشتر کارهایتان را با آن انجام می دهید، سرعت خوردن را افزایش می دهد و علت این تند خوردن که به پر خوری منجر می شود،گرسنگی نبوده بلکه فقط عادت است.
هنگام طبخ غذا ادامس بدون قند بجوید.جویدن ادامس بدون قند ولع خوردن را کاهش می دهد.